موزه-شوش

موزه شوش

موزه شوش در سال 1345، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش آغاز به کار کرد. اين موزه يکی از مهم‌ترين موزه‌های اشيای ايران باستان و از جمله مکان های دیدنی شوش به‌ شمار می‌رود و آثار باارزشی را از دوره‌های مختلف تاريخی در خود جای داده است.

با قرارگیری بنا در میان باغی بزرگ، مجموعه موزه در 6 تالار در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دارد. آثار به‌نمایش در‌‌آمده در مـوزه شـوش حاصل حفاری‌های منطقه شوش و چغازنبیل است. 

مـوزه شـوش با نمایی آجری و 550 ‏متر مربع زیر بنا، در میان باغی به وسعت 14.635 ‏متر مربع ساخته شده است. این موزه بر سر راه قلعه باستانی شوش و در روبروی بقعه دانیال نبی واقع شده است. موزه شوش یکی از مهمترین موزه های اشیای ایران باستان است و آثار با ارزشی از دوران مختلف تاریخی را داراست.

این بنا از جاهای دیدنی شوش،در سال 1342 تاسیس شد و بنای آن همزمان با شروع حفاری های شوش و با به کار گیری بخش زیادی از آجرهای به دست آمده از کاوش های شوش و چغازنبیل ساخته و در سال 1345 گشایش یافت.

داخل حیاط موزه بعضی از مجسمه ها و آثار باستانی در داخل محفظه های شیشه ای برای بازدید عموم قرار دارند.آنهایی که آسیب پذیری بیشتری دارند، درون ساختمان منتقل شده اند.

آثاری از شش هزار سال تمدن شوش در میان موزه شـوش نمایش داده شده است.

موزه-شوش

سرستون های گاو، مجسمه‌های مکشوفه از مسجد سلیمان و آپادانای شوش، مجسمه خدایان، مجسمه نوازندگان (ریشه موسیقی در شوش بوده است)، مهرها و پاکت‌های سفالی، سنگ وزنه به شکل حیوانات گوناگون، خمیرمایه‌های شیشه‌ای که دارای سیلیس هستند (بقایای کوره‌های شیشه‌گری هنوز در شوش وجود دارد)، تابوت‌های خمره‌ای سفالی، سفالی و سنگی، آجرنوشته‌های کشف شده در شوش و چغازنبیل، خط‌نوشته‌های اکدی، پارسی باستان، آرامی، ایلامی، سریانی، پهلوی میانه، گل میخ‌های تزئینی سفالی، آثار اشکانی و اشیایی مربوط به مندائیان (صابئین) و حتی برخی اشیای پس از اسلام بخشی از آثاری هستند که در شش تالار بزرگ موزه شوش می‌توانید آنها را ببینید.

سنگ نگاره‌های لعابدار و رنگینی که در دیوار کاخ آپادانا بوده و اصل آن در موزه‌های خارجی نگهداری می‌شود، بازسازی شده به نمایش در آمده است.

مـوزه شـوش یکی از معروفترین موزه های نگهداری اشیاء باستانی است.شهر باستانی شوش، در استان خوزستان در جنوب غربی ایران واقع است و از حدود سال  4200 پیش از میلاد مسیح، نقشی کلیدی در روابط میان بین الهنرین باستان و سرزمین ایران داشته است.