مناره یولی

از زیباترین و شگفت انگیز ترین جاذبه گردشگری آنتالیا که توانسته نظر بسیاری از بازدید کنندگان و مسافران تور آنتالیا را به خود اختصاص دهد میتوان از مناره یولی نام برد. این مناره با ساختار و سبک معماری منحصر به فرد در نزدیکی یک مجموعه بزرگ که از 7 ساختمان تشکیل شده است توانسته به […]

مناره یولی

از زیباترین و شگفت انگیز ترین جاذبه گردشگری آنتالیا که توانسته نظر بسیاری از بازدید کنندگان و مسافران تور آنتالیا را به خود اختصاص دهد میتوان از مناره یولی نام برد. این مناره با ساختار و سبک معماری منحصر به فرد در نزدیکی یک مجموعه بزرگ که از 7 ساختمان تشکیل شده است توانسته به نماد شهر آنتالیا تبدیل شود.

در بین سال های 1219 تا 1236 میلادی در مرکز شهر آنتالیا درست در میدان کال ایچی مسجدی طراحی و ساخته شد که در بالای آن نیز یک مناره کنگره دار وجود داشت. این مناره کنگره دار که بر بالای معروف ترین و مهم ترین مسجد آنتالیا یعنی مسجد علاءالدین یا مسجد کنگره دار آنتالیا قد برافراشته بود مناره یولی نام گرفت.

این مناره زیبا و منحصر به فرد که جزئی از یک مجموعه بزرگ ساختمانی به نام خرس می باشد اکنون به یکی از زیبا ترین جاذبه گردشگری آنتالیا تبدیل شده است.

مناره یولی

ویژگی های مسجد یولی مناره آنتالیا

یکی از مهم ترین ویژگی هایی که این مسجد دارد، وجود مناره ای رنگارنگ در قسمت شرقی مسجد است. در نمای بیرونی این مناره از کاشی ها و سرامیک های رنگی استفاده شده و به همین دلیل ظاهر زیبا و جذابی به آن بخشیده است.

مناره مسجد یولی در آنتالیا، ارتفاعی 38 متری دارد و برای آنکه شما بتوانید به بلندای این مناره بروید، باید حدود 90 پله را طی کنید. زمانی که به بالای مناره می رسید، منظره بسیار زیبایی از دریای مدیترانه مشاهده خواهید کرد. علاوه بر ظاهر این مناره که می تواند باعث افزایش جذابیت آن شود، بالا رفتن از پله ها و چشم انداز زیبای این مناره نیز می تواند از دیگر عواملی باشد که گردشگران زیادی تمایل داشته باشد از این مناره و مسجد کنار آن دیدن کنند.

سازه ای که این مناره بر روی آن قرار گرفته است، به صورت مربع است و در ساخت آن از آجرهای قرمز رنگ و آبی استفاده شده است. بر روی این سازه چهار ضلعی نیز یک سازه هشت ضلعی ساخته شده است و شیارهای مناره بر روی این سازه هشت ضلعی قرار گرفته اند.

در ساخت این مناره سنگ های بسیار محکم به کار گرفته شده تا این بنا بتواند به خوبی در برابر شرایط نامساعد جوی از خود مقاومت نشان داده و سالیان دراز زیبایی خود را حفظ کند.

آشنایی با دروازه هادریان آنتالیا از مکان‌های تاریخی ترکیه

تاریخچه مناره یولی آنتالیا

نمادی با سبک معماری منحصر به فرد دوره سلجوقی که به دستور پادشاه علاء الدین کیقباد ساخته شده است مناره یولی نام دارد . دلیل نام گذاری این مناره بسیار بزرگ و شگفت انگیز به یولی به دلیل شیار های فراوان و زیبای است که بر روی این مناره وجود دارد.

البته جالب است بدانید که این برج که می تواند برای گردشگران و مسافران چشم اندازی زیبا از دریای فیروزه ای مدیترانه به وجود آورد در اصل مناره مسجد علاء الدین می باشد. این مسجد که متعلق به قرن 14 میلادی می باشد دارای 6 گنبد و دو در ورودی است.

البته لازم به ذکر است که هنوز این مسجد تاریخی به عنوان عبادت گاه مورد استفاده مردم محلی و مسافران قرار می گیرد. نا گفته نماند که بنای اصلی این مسجد در جنگ های متعدد آنتالیا با حکومت های مختلف به یک ویرانه تبدیل شد اما در سال 1373 میلادی مورد مرمت و بازسازی قرار گرفت . نکته جالب توجه دیگردر یولی مناره آن است که این برج تماشایی در سال 1974 میلادی تغییر کاربری داد و به یک مکان آموزشی فرهنگی تبدیل شد .

تاریخچه مناره یولی آنتالیا

بخش های مختلف مناره یولی آنتالیا

مناره یولی که در زمان های قدیم به عنوان کلیسا مورد استفاده قرار می گرفته مجتمعی است تشکیل شده از 7 ساختمان با کاربری های متفاوت که عبارتند از :

مناره یولی

مناره اصلی مسجد مشهور آنتالیا که در قسمت شرقی مسجد قرار گرفته است یک برج با طراحی و ساخت مجزا از مسجد می باشد که به شکل مربعی بر فراز مسجد علاء الدین برافراشته شده است ، نمای بیرونی این برج با کاشی ها و سرامیک های رنگی توانسته جلوه خاصی به این ساختمان ها دهد.

موزه باستان شناسی آنتالیا؛ تجربه سفر در زمان

مسجد علاء الدین

این مسجد که به عنوان مسجد منار یولی شناخته می شود یکی از مساجد برجسته و مشهور آنتالیا می باشد که از یک طرح مستطیلی با شش گنبد تشکیل شده است که در زمان های گذشته از آن به عنوان موزه باستان شناسی آنتالیا استفاده می کرده اند.

همچنین تاریخ ساخت این مسجد به قرن 13 زمان پادشاهی علاء الدین کیقباد اول بر می گردد و اینکه گردشگران و بازدید کنندگان توجه داشته باشند که به دلیل مورد استفاده قرار گرفتن این مسجد توسط مردم بومی نمی توان از این بنا در زمان عبادت افراد دیدن نمود و همچنین برای ورود به مسجد علاء الدین باید از در کنار ورودی لباس مناسب انتخاب کرد چرا که خانم ها بدون چادر و روسری نمی توانند وارد این مکان شوند.

مسجد علاء الدین

مدرسه غیاث ‌الدین کیخسرو

مدرسه ای که با معماری فوق العاده و منحصر به فرد خود توانسته نظر بسیاری از گردشگران را به خود اختصاص دهد مدرسه غیاث الدین کیخسرو نام دارد. این مدرسه از 4 ایوان سر پوشیده تشکیل شده است البته نکته جالب توجه در این ایوان ها آن است که ایوان ها از 3 طرف بسته اند و فقط از یک طرف به حیاط مدرسه راه دارند این مدرسه نیز همانند مسجد از یک ساختمان مستطیل شکل ساخته شده است که همانند اکثر ساختمان های دوره سلجوقی دارای یک دروازه سنگی کنده‌ کاری شده می باشد.

منزل درویش سلجوقی

مولویهان یا اقامتگاه درویشان سلجوقی بنای است گنبدی شکل که توسط تعداد بی شماری از اتاق ها و سالن ها احاطه شده است .

حمام سلجوقی

این حمام ساختمانی است بسیار کوچک که در کنار ساختمان منزل درویشان واقع شده است .

مدرسه آتابی

مدرسه آتابی نیز یکی دیگر از بناهای مناره یولی آنتالیا می باشد که در سال 1239 میلادی بنا شده است .

مقبره نگار خاتون و مهمت بی

این قسمت از دو بنای 8 ضلعی و 6 ضلعی تشکیل شده است در واقع این ساختمان ها در واقع مقبره های زینسیرکیران مهمت بی و نگار خاتون می باشد . ضمنا گردشگران به محض ورود به این قسمت می توانند 2 ساختمان را مشاهده نمایند اولین ساختمان که یک بنای گنبدی 8 ضلعی است متعلق به زینسیرکیران مهمت بی می باشد و مقبره دوم به نگار خاتون تعلق دارد.

مقبره نگار خاتون و مهمت بی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *